CONTACT

OPRICHTING

 

 

In de jaren 70 bestond er in Rosmalen het Zomeravondvoetbal en een aantal vaste klanten van ´t Centrum (daarna Café de Kèp en nu café de Bierelier) kreeg het idee om hieraan deel te nemen. Op dat moment waren er onder de vaste klanten al fanatieke voetballers bij onder andere van v.v. OJC Rosmalen, dus de keuze om mee te doen was snel gemaakt.

Na een aantal jaren gevoetbald te hebben bleek dat de boy´s van de Kèp hun grenzen wilden verleggen en werd er onderling besloten om een carnavalswagen te gaan bouwen. Al in 1975 kwam de eerste wagen met als onderwerp: "De komst van de Apotheek!". Hiermee was de eerste Carnavalswagen van Café de Kèp geboren.

Er volgden er daarna nog veel meer en op de fotopagina kunnen jullie al de carnavalswagens bewonderen, met natuurlijk de behaalde resultaten.

Na vele jaren te hebben gebouwd, gesjouwd en vele wisselingen van bouwers werd het tijd om een officiële Carnavalsclub te worden. De eerste vergadering werd belegd op 23 mei 1993 en na deze vergadering melden zich maar liefst 32 mensen aan om lid te worden. Het bestuur werd gekozen en bestond destijds uit:

Angelique van den Nieuwendijk (voorzitter)
Fenna Kerkhof (Penningmeester)
Gertruud Vissers (Secretaris)

De clubkleuren zouden blauw/geel worden (dat was toen de kleur van de gemeente Rosmalen) en het logo zou het hoofd worden van de man die op de consumptiebonnen van Café de Kèp stond. Hierna konden de jasjes en de dasjes worden besteld.
C.C. de Kèpkes maakte acte de presente tijdens Carnaval 1994!

Na 1 jaar Carnaval te hebben gevierd en een wagen te hebben gebouwd zonder muziek, werd er besloten om zelf muziek te gaan maken en tijdens Carnaval in 1996 werden de eerste noten ten gehore gebracht in het thuishonk en was er een nieuw muziekske bij in Zandhazendurp.

24 mei 1998 werd er onder het genot van een drankje, hapje en veel live muziek van Carnavalsclubs gevierd dat C.C. de Kèpkes 5 jaar bestond.

Op de zaterdagavond tijdens Carnaval was het voor de Kèpkes altijd een avond waarop zij even moesten wennen aan het idee dat het carnaval was en eigelijk zou dat ook een avond moeten zijn waar ze na Carnaval nog aan terug zouden denken. Dit was in 2002 een groot succes en dit zal dan ook een terugkerend evenement gaan worden.

In 2008 hebben de Kèpkes hun 15 jaar bestaan mogen vieren en zij hebben dit gedaan d.m.v. een weekendje weg voor alle leden. Dit was supergezellig en het idee werd dan ook aangehaald om dit vaker te doen. In 2011 gaan zij weer met de hele club een weekendje weg. Waar naar toe is nog een groot geheim....

Een aantal leden van C.C. de Kèpkes waren er in de jaren 70 al bij en zijn ook nu nog zeer actief voor de club. Zoals: Piet Kerkhof, Ed van Venrooij, Gerard van den Nieuwendijk en Ad Kerkhof. Dit is wel een applausje waard of niet?

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

 

 ! 
Nieuwtjes

Uitgebreide agenda.....
Meer>>

Jaarfoto's
Meer>>

Ditjes en Datjes......
Meer>>

Ingezonden stuk.....
Meer>>

Data Carnaval......
Meer>>

 ! 
Foto van de maand.....

 

 

 ! 
Kleine agenda

 

Zaterdag 30-09-2017
Zaasies Meej Maote

Zaterdag 11-11-2017
Elf Elf Bal

 

 ! 
Belangrijke links

Administratiekantoor
Het Concept

Showevents

Carnavalsclubs en overige links

 

 


©2006 Administratiekantoor Het Concept www.hetconcept.com